Omstanders en winkelier houden smeerolie dief staande

De 56-jarige verdachte K.R. is op donderdag 4 april 2024 door omstanders en een winkelier ter zake diefstal van twee flessen smeerolie uit een supermarket aan de Beekhuizenweg, staande gehouden.


De politie van het bureau Livorno deed na melding van de diefstal, de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst troffen de wetsdienaren de verdachte K.R. op de langs de weg lopende berm aan, die door de winkelier en omstanders staande was gehouden. Naar zeggen van de supermarkthouder L.C. (30) was de verdachte L.C. via de achterzijde de supermarket binnengelopen. Aangezien deze verdachte in het verleden reeds goederen had weggenomen uit de supermarket, volgde de winkelier zijn gangen via het camerasysteem. Daarbij merkte de aangever op dat K.R. twee flessen smeerolie van het rek had genomen, verliet de supermarket zonder te betalen, waardoor de winkelier ertoe over ging de verdachte staande te houden. Het gelukte de smeerolie dief zich uit handen van de eigenaar los te rukken en richting de Martin Luther King (MLK)-weg op te rennen, achterna gezeten door de winkelier en omstanders. De verdachte werd op enige afstand van de supermarket staande gehouden en trok daarbij een scherp voorwerp te voorschijn welke hem door de omstanders afhandig werd gemaakt. Bij aankomst van de politie van het voornoemde bureau werd de verdachte samen met de gestolen smeerolie en het scherp voorwerp aan de wetsdienaren overgedragen. Hierna werd de verdachte ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.


Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte K.R. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.