Omstander rijdt automobilist die fietser omver rijdt en doorrijdt klem; doorrijder in verzekering gesteld

De politie van het bureau Santo Boma heeft op zaterdag 16 september 2023 de 70-jarige automobilist  B.O., na de 55-jarige fietser B.M. aan de Bomaweg te hebben aangereden en het slachtoffer in hulpeloze toestand te hebben achter gelaten, in de boeien geslagen. 

De wetsdienaren kregen die bewuste dag van  het Command Center de melding van een aanrijding, tussen een auto en een fietser aan de Bomaweg in het ressort Santo Boma en deden de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst troffen de politieambtenaren de fietser B.M.  op de langs de weg lopende berm van de Bomaweg aan. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat zowel de autobestuurder als de fietser in dezelfde richting reden, waarbij de fietser voor reed. Naar zeggen van de automobilist is hij op een bepaald moment verblind geworden door het groot licht van een uit tegenovergestelde richting naderend voertuig, waardoor hij de fietser niet tijdig heeft gezien met als gevolg de aanrijding. Door de slag viel de fietser die vrouw is, met haar fiets terwijl de automobilist na de aanrijding doorreed, echter werd deze  verderop in de straat klemgereden door een omstander. Het verkeersslachtoffer klaagde van pijnen over haar lichaam en werd per ontbonden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De veroorzaker die niet onder invloed van alcohol verkeerde en in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs werd oergedragen aan de politie. De bejaarde autobestuurder werd aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Zijn voertuig is ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte B.O. door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeer-unit van Regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.