Olivia aangehouden voor het inlossen van gouden sieraden met vervalste identiteitskaart

De politie van ressort Centrum heeft op dinsdag 13 maart de 38-jarige Olivia L. aangehouden. Van deze verdachte was er door de procureur generaal van Suriname opsporing, aanhouding en voorgeleiding gelast.

Olivia wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en diefstal. Zij zag kans op maandag 29 januari 2018 beleende gouden sieraden bij de Volkscredietbank in te lossen met gebruikmaking van een vervalste identiteitskaart. Deze identiteitskaart heeft zij verkregen door misdrijf.

Uit het onderzoek is gebleken dat er in de maand december van het vorig jaar in het ressort Flora een inbraak is gepleegd in een voertuig. Daarbij zijn weggenomen waardevolle documenten zoals een identiteitskaart, pandbewijzen van de VCB op naam van een benadeelde.

De identiteitskaart van de benadeelde is hierbij vervalst. Olivia heeft bekend de sieraden te hebben ingelost op verzoek van ene Donovan W.

Hangende het verdere onderzoek is Olivia na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van Donovan wordt gewerkt.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.