OAS traint leden KPS in het markeren van vuurwapens

DSC01268

De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in de personen van Maria Lourdes Rincon en Florencia Raskovan is vandaag begonnen met een twee daagse training aan tien politie ambtenaren. De ambtenaren worden getraind in hoe vuurwapens te markeren met behulp van een vuurwapen markeringsmachine. Behalve het leren markeren van vuurwapens zullen de participanten ook leren hoe de data van de wapens te configureren en op te slaan. Ook de technische procedure gerelateerd aan het bewaren van de verzamelde data zal hun worden bijgebracht. Zowel legaal geïmporteerde als illegale vuurwapens zullen gemarkeerd worden. Met dit initiatief continueert de OAS de ondersteuning van de lid staten in het voorkomen en tegen gaan van de illegale wapenhandel binnen het kader van de “Inter-American Convention against the Illicit Trafficking in Firearms, Ammunition, Explosives and Other Related Materials(CIFTA).

Deze OAS training maakt deel uit van het project” Promoting Firearms Marking in Latin America and the Caribbean”. Dit project heeft als doel het versterken van de nationale capaciteit van de 31 landen in de regio als het gaat om het markeren en data verzameling van vuurwapens. Tot nu toe heeft de OAS al 25 landen voorzien van de machine en ook trainingen verzorgt in hoe de machine te gebruiken. Het resultaat hiervan is dat tot nu toe ruim 250.000 vuurwapens zijn gemarkeerd in de regio en dat ruim 200 personen zijn getraind in het markeren en data verzameling van vuurwapens. Dit project wordt gefinancierd door de Verenigde Staten van Amerika maar wordt geïmplementeerd door de “ OAS Department of Public Security “. En dit sedert 2009.

Op donderdag 2 mei van dit jaar had de OAS secretaris generaal Albert Ramdien en de toen plaatsvervangend korpschef commissaris Agnes Daniel de overdracht documenten van de machine ondertekend waarbij de machine compleet met laptop officieel is overgedragen aan het Korps Politie Suriname.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.