Notoire bromfietsendief aangehouden

De politie van Lelydorp heeft op donderdag 13 oktober  Orfeo A. aangehouden. De verdachte die bij de politie bekend staat om het stelen van bromfietsen , stal op de bewuste dag een bromfiets  en bood die gelijk ten verkoop aan.

De dienstdoende bewaker van een bankinstelling merkte bij controle werkzaamheden op dat Orfeo in de buurt van de parkeerhaven bleef rondhangen. Bij een volgende controle was een bromfiets verdwenen. De bewaker deed gelijk het politiebureau van Lelydorp aan en gaf het  geval door. De wetsdienaren zetten een zoektocht in de directe omgeving op.

Na enkele minuten  zagen  de politieambtenaren de bromfiets in een bosschage. Enkele minuten later kwam Orfeo in het gezelschap van twee mannen aan. Orfeo kon de herkomst van de bromfiets niet verklaren. Het trio werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau aangekomen verklaarden de twee mannen dat zij waren benaderd door Orfeo om een bromfiets te kopen.  Tijdens de ondervraging stapte een benadeelde het bureau  binnen, en herkende zijn rijwiel.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie  is Orfeo ingesloten. De  twee anderen zijn na te zijn gehoord heengezonden . De bromfiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.