Nieuwsgierigen bemoeilijken hulpverlening

aanrijding

De politie en andere hulpverlenende diensten werden op woensdag 9 september gehinderd door nieuwsgierigen tijdens het afhandelen van een geval.  Op de kruising gevormd door het Molenpad en de Fred Derbystraat heeft een aanrijding  plaatsgevonden  tussen een vrachtwagen en een fietser. De fietser liep  zwaar lichamelijke letsels op. Vanwege de aard van het geval  stroomde een grote groep mensen naar de plaats van het ongeval. Het afzetlint weerhield de nieuwsgierigen uit het publiek niet om toch te komen op de plek waar de hulpdiensten hun werk moesten doen. De meesten haalden hun mobiele telefoon te voorschijn  om foto’s en filmopnames te kunnen maken. Hierdoor is tijd verloren gegaan om het slachtoffer hulp te bieden.

Als de politie of brandweer een gebied heeft afgezet, is het verboden voor onbevoegden om de plek te betreden. Alleen hulpverleners hebben toegang tot die afzetting. De politie doet een dringend beroep op de samenleving om rekening hiermee te houden. In levensbedreigende situaties dienen hulpverleners alle ruimte te krijgen hun werk naar behoren te doen. Elke seconde is kostbaar als er slachtoffers zijn.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.