Nieuwe driecijferig infolijn in gebruik bij KPS

 

Het Korps Politie Suriname heeft vanaf donderdag 27 maart het driecijferig nummer 179  in gebruik genomen, waarop burgers kunnen bellen die informatie willen doorgeven over ernstige misdrijven en gezochte criminelen

Als men bijvoorbeeld informatie heeft over de woon- en of verblijfplaats van een gezochte crimineel kan dit worden doorgegeven op dit nummer.  De tipgever, wiens informatie ertoe geleid heeft dat oplossing is gekomen in een ernstig misdrijf,  kan in aanmerking komen voor een beloning. De ambtenaren die via deze tiplijn bereikt worden, bezitten de kennis en vaardigheid om voor te zorgen dat de veiligheid van u als tipgever gegarandeerd is en dat op de juiste manier met uw informatie wordt omgegaan. De informatielijn (tiplijn) 179 is 1×24 uur bereikbaar en bellen op dit nummer is gratis.

Het nummer 179  is kosteloos door Telesur ter beschikking gesteld aan de politie, waarbij de twee overige Telecom providers hier te lande ook hun medewerking hebben verleend dat hun klanten ook zonder kosten via dit nummer de politie kunnen bereiken. Deze “public service” wordt zeer gewaardeerd.

De politie rekent op de medewerking van elke burger, die in een veilige Suriname wil wonen. Veiligheid is een zaak waar de totale samenleving voor moet zorg dragen, met de politie voorop.

“Bel 179 fu wi kan libi vredig”

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.