Nep politiemannen plegen beroving en brengen leverancier in beeld

Het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo en de Surveillance Dienst van Paramaribo hebben in de vroege ochtend van woensdag 22 maart twee nep politiemannen in een voertuig klemgereden te Leiding 21B.
Het tweetal Sjaam G. (28) en de 30-jarige Kirankumar R. pleegden eerder op de dag twee berovingen op twee afzonderlijke adressen in het ressort Geyersvlijt. De verdachten waren in burger gekleed en hadden kogelwerende vesten met als opschrift “Politie” aan. De rovers waren gewapend met een jachtgeweer. De nep politiemannen gingen er vandoor in een voertuig met medeneming van een geldsbedrag in SRD, een hoeveelheid gouden sieraden en drugs.
De Centrale Meldkamer lanceerde een algemene oproep voor de eenheden op het veld. Voornoemd voertuig is op een bepaald moment door de politie eenheden gesignaleerd en klemgereden te Leiding 21B.
Op hen zijn aangetroffen en in beslag genomen een deel van het geldsbedrag, een kogelwerende vest met opschrift “Politie”, een grijs politie-uniform en een hoeveelheid sieraden. Het voertuig is eveneens in beslag genomen.
Tijdens het onderzoek kwam de 30-jarige politieman Bisoendath P. in beeld. Deze werd opgespoord en aangehouden. Hij zou volgens Sjaam de leverancier moeten zijn geweest van de politie attributen.
De drie verdachten zijn overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die het onderzoek voortzet. Ook het onderzoek in de zaak, waarbij een familie op woensdag 15 maart in het ressort Geyersvlijt door vermoedelijk neppolitiemannen is beroofd wordt meegenomen..
Het trio is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.