Nep-ambassademedewerker opgesloten

De politie  van het ressort Santodorp kreeg op zaterdag 5 januari  melding binnen van een  ruzie  op een woonadres binnen hun ressort. De ruzie was bij de woning van de 32-jarige Andy, E.  Hij maakte ruzie met de  benadeelden O.L. en J.A.  De benadeelden deden hun verhaal bij de politie waaruit bleek dat Andy een oplichter was.  Andy deed zich voor als een medewerker op de Nederlandse ambassade hier te lande.

De benadeelde O.L die een visum voor Nederland wilde hebben  kwam via een vriend in contact met de verdachte Andy. Andy ontving SRD 4000,- van O.L. om aan dat visum te komen. Andy loog tegen  O.L. dat  hij reeds zes jaren werkzaam was op de Nederlandse ambassade.

De benadeelde J.A. is op dezelfde wijze beet genomen door Andy. Van hem ontving Andy  in totaal Euro 800,-.  Op een gegeven moment  kwamen O.L. en J.A. tot het besef  dat Andy ze had opgelicht.

Andy werd door de politie aangehouden ter zake oplichting  en overgebracht naar het politiebureau.  Nadat de benadeelden O.L. en J.A. aangifte tegen Andy hadden gedaan werd hij na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.