Negenjarige jongen verdrinkt in zwembad tijdens feest

De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg op zaterdag 24 juni de melding van verdrinking in een zwembad in het ressort. Ui het ingestelde onderzoek ter plaatse bleek het te gaan om de 9-jarige Yorks, Resileano.
Een familielid dat aanspreekbaar was, verklaarde dat het slachtoffertje op een feest was met zijn moeder en de rest van het gezin. Na het eten begaven enkele kinderen onder wie het jongetje zich naar het zwembad. Volgens een getuige liep Resileano naar de springplank en sprong het water in. Op een gegeven moment begon het te regenen en gingen de kinderen uit het bad. Een ander minderjarig meisje dat in de directe omgeving van het bad was keek naar de kinderen die uit het bad klommen en zag dat er iemand op de bodem lag van het zwembad. Het jongetje is uit het water gehaald en gereanimeerd, echter zonder succes. De ingeschakelde arts stelde de dood vast. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de familie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.