Negen rijbewijzen van hardrijders ingevorderd tijdens reguliere verkeerscontrole

De politie van de verkeersunit van regio Midden heeft in de ochtend van donderdag 25 februari negen rijbewijzen ingevorderd van hardrijders.

De snelheidscontrole is gehouden aan de Indira Ghandiweg, waar de snelheidsbeperking ter plaatse 50 kilometer per uur is. De minimum gemeten overschrijding welke de hardrijders het rijbewijs heeft gekost is 107 kilometer per uur. De hoogste overtreding was 133 kilometer per uur.

Eén van de hardrijders had te diep in het glaasje gekeken. Hij blies bij de blaastest 490 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. De toegestane promillage is 220 microgram.

Het rijbewijs van een hardrijder wordt ingevorderd, zodra de overschrijding twee maal of hoger is dan de toegestane snelheidsbeperking ter hoogte van de plek waar de snelheidscontrole wordt uitgevoerd.

De politie vraagt autobestuurders te letten op de verkeersborden, zich te houden aan de verkeersregels en de nodigde instructies op te volgen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.