Neefje ingesloten voor diefstal mobiele telefoon en mishandeling

De politie van het bureau Latour heeft op zaterdag 21 oktober 2023 de 21-jarige verdachte D.A. opgespoord en aangehouden.

Deze verdachte heeft zich op vrijdag 20 oktober 2023 schuldig gemaakt aan diefstal van een mobiele telefoontoestel van zijn nicht. De benadeelde deed van het strafbaar feit aangifte op eerder vermeld politiebureau. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachte op 20 oktober 2023 een bezoek had gebracht aan zijn grootmoeder aan de Philuphusweg. Nietsvermoedend plaatste de aangeefster omstreeks 13.00 uur n.m. haar mobiele telefoon in de woonkamer aan de oplader en ging naar haar kamer om uit te rusten. Toen zij omstreeks 15.30 uur n.m. wakker werd zocht zij naar haar telefoon en vond die niet. Samen met andere huisgenoten doorzochten zij de woning zonder het gewenste resultaat. Terwijl zij bezig waren te zoeken naar het toestel vertrok D.A. zonder te melden. Op een bepaald moment kreeg de dochter van de aangeefster een app bericht op haar telefoon met het nummer van het gestolen mobiele telefoon van haar moeder. Volgens dat app bericht heeft die onbekende persoon het toestel van haar neefje D.A. gehad in ruil voor een hoeveelheid drugs. De benadeelde deed hierna het adres van haar neefje aan voor confrontatie waarbij hij vreselijk te keer ging. Er ontstond een worsteling tussen hen. Zij liep hierdoor een gekneusde vinger op.

Na te zijn voorgeleid is de verdachte na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.