Narcotica Brigade houdt post verzenders in drie verschillende gevallen aan

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade hebben op donderdag 16 januari drie verschillende aanhoudingen verricht ter zake overtreding Wet Verdovende Middelen.

De 19-jarige Ketura, E. is op haar woonadres in het district Wanica opgespoord en aangehouden. Zij heeft vermoedelijk op 15 oktober 2019 en dinsdag 7 januari 2020 twee dozen ter verzending aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douane recherche werd er in beide dozen cocaïne aangetroffen. Voor deze dienst ontving de postverzenster voor beide dozen een bedrag van SRD 510.

Twee andere postverzenders, de 22-jarige Jomuel, A. en de 43-jarige Astrid, G. hebben zich op 16 januari eveneens aangemeld op het bureau van de Narcotica Brigade. Zowel Jomuel als Astrid hebben afzonderlijk op zaterdag 19 oktober 2019 een doos ter verzending gepost. Tijdens controle vond de douane recherche in de doos van Jomuel 74 gram cocaïne en in die van Astrid 113 gram cocaïne. Beide postverzenders werden opgespoord op hun woonadressen, maar niet aangetroffen. Na te zijn ontboden meldde het tweetal zich aan.

Volgens verklaring van Jomuel heeft hij de doos voor iemand gepost. Hij ontving een voorschot van 50 euro en moest nog 200 euro in ontvangst krijgen.

In alle drie gevallen droeg de douane recherche de dozen met de drugs over aan de Narcotica Brigade voor nader onderzoek.

Ketura, Jomuel en Astrid zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze drie zaken duurt voort.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.