Nadere informatie aanrijding met dodelijk afloop Oost-Westverbinding

De politie kreeg op vrijdag 24 juni een bericht van een zware aanrijding aan de Oost-Westverbinding ter hoogte van kilometer 39.

Via de Centrale Meldkamer werd de politie van Richelieu ingeschakeld die de plek aandeed voor onderzoek. Ter plaatse trof de politie een autobus en een personenauto aan, die volgens verklaring van getuigen in een frontale botsing zijn gekomen.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de  autobus met zes inzittenden, allen medewerkers van het ministerie van Justitie en Politie vanuit Moengo naar de richting van Paramaribo reden. Het voertuig dat bestuurd werd door het latere verkeersslachtoffer Ruben Koina, oud 52 jaar, reed in tegenover gestelde richting.

Op een gegeven moment moet een derde voertuig een inhaal manoeuvre hebben gemaakt, waardoor Ruben moest uitwijken en op de rijhelft van de autobus belandde met als gevolg de frontale aanrijding. Ruben liet ter plaatse het leven.

De inzittenden van de autobus raakten allen gewond. Per ontboden ambulance zijn ze afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

De politie van Richelieu onderzoekt deze zaak verder.  De verkeersbarometer is gestegen naar 26.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.