Murella en Janini zetten ontvoering in scène

De 18-jarige Murella M. heeft op dinsdag 14 februari, samen met de 21-jarige Janini C., een ontvoering in scène gezet. Op maandag 13 februari deed haar vriend aangifte van vermissing van Murella bij de politie van regio Midden.
Op dinsdag 14 februari verscheen de aangever weer op het bureau. Hij gaf aan dat hij telefonisch bedreigd is geworden. Aan hem is doorgegeven dat als hij zijn vriendin niet met rust laat hij vermoord zal worden. Ook is er een foto naar hem verstuurd waarop zijn vriendin gekneveld was. Het bleek vermoedelijk te gaan om een ontvoering.
Vanwege de aard van de bedreiging werd er een speciaal team van de politie, bestaande uit verschillende diensten en eenheden van de politie samengesteld om te werken op de ontvoering en is de instructie gegeven om met de nodige discretie om te gaan met de informatie over deze zaak .
Op donderdag 16 februari belde het slachtoffer naar het nummer van haar vriend waarbij zij aangaf dat zij kans heeft gezien te vluchten. Naar haar zeggen heeft zij hulp van iemand gekregen en bevond zij zich in de omgeving van Uitkijk.
Het voertuig waarin Murella zich samen met Janini bevond, werd echter in de omgeving van Hannas ‘lust klem gereden.
Murella is voor medisch onderzoek over gebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.Uit het medisch onderzoek is niet gebleken dat er enig vorm van geweld is gebruikt tegen de jongevrouw.
Zowel de manspersoon als de jonge vrouw legden tegenstrijdige verklaringen af.
Alle informatie die door hen is doorgespeeld is uitgewerkt door het speciale team.
De man die militair blijkt te zijn is aangehouden en overgedragen aan de Militaire Politie.
De jonge vrouw heeft bij het verhoor toegegeven dat zij en Janini een scenario hebben opgezet. Murella is geen student van de Anton de Kom Universiteit maar van een middelbare school. Zij is na verhoor heengezonden. 
De Politie en de Militaire Politie (MP) onderzoeken deze zaak verder.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.