Motor Surveillance Dienst houdt dronkaard aan voor wederspanningheid

De Motor Surveillance Dienst (MSD) van de politie heeft een dronken bromfietser van de openbare weg verwijderd. Op de van’t Hogerhysstraat werd de aandacht van politiemannen gevraagd door een weggebruiker die had gemerkt dat de bromfietser zigzag reed en van zijn bromfiets zou kunnen vallen.

Bij het naderen van de bromfietser werd hij tot stoppen gesommeerd door de twee motorrijders van de politie. Terwijl de politieambtenaren tot de bromfietser spraken en hem naar de bescheiden van de bromfiets vroegen, zwaaide hij naar de richting van één van de politieagenten. Hij bracht hem een klap toe in het gezicht. De politieagenten gingen over tot de aanhouding van de bromfietser. Hij verzette zich tegen de aangehouden en moesten de politiemannen hem hardhandig aanpakken. De politieagenten die de man in de boeien hadden gezet, vroegen om assistentie van de politie van het bureau Nieuwe Haven. De bromfietser werd aangehouden voor wederspanningheid. De bromfiets werd in beslaggenomen.

Een burger die in de omgeving was, heeft  de handelingen van de politieambtenaren deels vastgelegd en gepubliceerd op de sociale media. Op het beeldmateriaal is alleen te zien hoe de politie overging tot de aanhouding van de bromfietser waarbij er gebruik is gemaakt van geweld. De handelingen die vooraf hebben plaats gevonden is niet te  zien.

Kort na het gebeurde meldde een aangever zich aan bij de politie om aangifte te doen van mishandeling.  Hij verklaarde dat hij gezien heeft hoe de politie de dronken bromfietser arresteerden.

De aangever herkende de bromfietser als te zijn de man die kort voor zijn aanhouding in een goot terecht kwam met zijn bromfiets. Hij schoot hem te hulp en haalde hem uit de goot. De bromfietser bracht de man slagen toe met zijn valhelm.

De bromfietser is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld.  

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.