“Mopa” opgespoord en aangehouden voor diefstal

De 23-jarige D.N. meer bekend als “Mopa” is door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) op woensdag 10 februari op zijn woonadres in het werk ressort van politie Nieuwe Haven voor diefstal opgespoord en aangehouden.

Een 66-jarige man deed in de laatste week van januari aangifte van diefstal tegen D.N. op het politiebureau Lelydorp. De aangever verklaarde aan de politie dat hij D.N. als zijn eigen zoon accepteerde. Hij mocht alles doen in huis en bleef af en toe ook thuis bij hem slapen.

De man ontdekte op een bepaald moment dat er Euro 150 Euro van hem was verdwenen. Bij confrontatie ontkende D.N. in eerste instantie het geld te hebben weggenomen, maar gaf later toe dat hij het geld ten eigen bate had gebruikt. De man deed toen geen aangifte, maar er werd afgesproken dat D.N. met zijn verdiende loon de benadeelde terug moest betalen.

Echter vond er geen terugbetaling plaats, want de benadeelde kwam enkele dagen daarna tot de ontdekking dat er drie staven goud van 100 gram van hem waren verdwenen. Hij vermoedde direct dat D.N. meer hiervan moest afweten en deed toen aangifte bij de politie, die het onderzoek overdroeg aan de RRM.

De verdachte werd na uitgewerkte informatie opgespoord en aangehouden. D.N. ontkende het strafbaar feit te hebben gepleegd, maar na flink aan de tand te zijn gevoeld, bekende hij de drie staven goud te hebben gestolen. Inmiddels had hij de staven goud aan de 41-jarige heler B.L. verkocht. Deze werd eveneens opgespoord en aangehouden. B.L. gaf toe dat de jongeman de staven goud aan hem heeft verkocht.

Nadat de heler de tegenwaarde van de staven goud had betaald, is hij na afstemming met het Openbaar Ministerie heengezonden, terwijl D.N. in verzekering is gesteld.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.