Moord verdachte Norville Bartelemy in Frans Guyana

Het Korps Politie Suriname heeft officieel een bevestiging gekregen van de Franse justitiele autoriteiten dat Norvill Bartelemy in Frans-Guyana is aangehouden en opgesloten in verband met een levensberoving.

Norvill Bartelemy alias Clinton Fonkel, Rasta Kodjo of Claudio wordt in Suriname verdacht van de moord op de 31-jarige Dominicaanse De los Santos Mateo, Catherline Elizabeth. In de maand augustus van dit jaar werd haar ontzielde lichaam in verre staat van ontbinding aangetroffen in een huurhuis in de Irsillastraat. Kort na de ontdekking van het lijk kwam Norvill bij de politie in beeld als de vermoedelijke dader. Het Openbaar Ministerie heeft een officiële opsporing van hem gelast

Nu blijkt dat Norvill in Frans Guyana is en dat hij de Franse nationaliteit bezit. De justitiële autoriteiten in Suriname zullen in samenwerking met hun counterpart in Frans Guyana na gaan wat de internationale- en of bilaterale mogelijkheden zijn om Norvill Bartelemy in Frans Guyana strafrechtelijk te vervolgen voor hetgeen hij vermoedelijk in Suriname misdaan heeft.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.