Monteur ingesloten voor verduistering van brandstofpompen

De politie van het bureau Nieuw Nickerie heeft op maandag 27 mei 2024 de 34-jarige S.A., ter zake verdenking van verduistering van brandstofpompen aangehouden.

Tegen deze verdachte, die monteur is in Nickerie, is er op vrijdag 5 april 2024 aangifte ter zake gedaan door de 60-jarige ondernemer R.K. uit Paramaribo, die actief is in de vangst van zee garnalen. Naar zeggen van de aangever had hij deze monteur in het verleden vaker ingehuurd voor montagewerkzaamheden aan zijn trawlers. Voor het laatst had hij S.A. vier defecte brandstofpompen ter reparatie aangeboden. Naderhand is gebleken dat S.A. de pompen nooit heeft gerepareerd en dat zelfs twee van de vier pompen zijn verdwenen. Herhaalde pogingen van de benadeelde om de pompen terug te krijgen, waren tevergeefs, aangezien S.A. met verschillende smoezen kwam. Hierdoor rees bij de aangever het vermoeden dat de monteur de pompen aan derden moest hebben verkocht.

Na een ingesteld onderzoek door de politie, werd S.A. op het politiebureau ontboden en bij aanmelding op 27 mei 2024 direct in de kraag gevat.
De verdachte werd voorgeleid en is na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.