Monteur ingesloten voor slopen katalysatoren van in reparatie aangeboden voertuigen

De 46-jarige monteur Jeetinderpersad is op donderdag 2 september op zijn woonadres aan de Pandit Paltan Tewarieweg door de politie van het bureau Livorno in de kraag gevat.

Twee benadeelden deden op respectievelijk vrijdag 23 juli 2021 en maandag 23 augustus aangifte tegen deze monteur. Volgens verklaring van de eerste aangeefster R.R. had zij haar voertuig voor reparatie gebracht voor de man. Toen zij haar auto ophaalde bleken de katalysatoren van haar auto te zijn gesloopt. Bij confrontatie hield de monteur haar voor dat de onderdelen hol waren en dat hij anderen zou plaatsen. Ook de vervangen onderdelen bleken hol te zijn.
De tweede aangever S.H. werd eveneens bij het ophalen van zijn voertuig geconfronteerd met het feit dat de katalysatoren van zijn auto hol waren. Hij wees de monteur hierop en die beloofde hem andere katalysatoren. Jeetinderpersad bracht twee anderen voor hem, maar ook die bleken hol te zijn.

Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat katalysatoren enorm gevraagd zijn, aangezien er vermoedelijk witgoud uit dit onderdeel gehaald kan worden. Het vermoeden bestaat dat deze monteur de katalysatoren uitholde van de voertuigen die bij hem in reparatie waren. Het uitgeholde gedeelte die een grote economische waarde heeft, moet hij vermoedelijk hebben geëxporteerd. De monteur ontkent zich hieraan schuldig te hebben gemaakt. Hij gaf de politie te kennen dat de katalysatoren verstopt waren en daardoor heeft geboord. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Jeetinderpersad door de politie in verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat Jeetinderpersad meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Benadeelden die op deze manier beet zijn genomen, worden opgeroepen alsnog aangifte te doen bij de politie van Livorno. Dit politiebureau is te bereiken op de telefoonnummers 481941 of 483400.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.