Monteur aangehouden ter zake verduistering

De politie van het bureau Latour heeft in twee afzonderlijke zaken de 49-jarige verdachte C.D. op woensdag 26 juli 2023 op een adres in het politieressort aangehouden.

De benadeelden, N.B. (42) en E.R. (75) deden respectievelijk op donderdag 29 december 2022 en maandag 16 januari 2023 aangifte van verduistering tegen de monteur C.D. Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de aangever N.B. in de maand juni 2022 zijn auto, die een turbo en een koppakking probleem had, ter reparatie had aangeboden bij deze monteur. De klant gaf hem de ruimte te werken op de auto en dacht dat hij in kennis gesteld zou worden wanneer C.D. klaar was met de reparatie van de auto. Daar dit te lang duurde, wendde N.B. zich op 29 december tot de monteur en kwam tot de ontdekking dat zijn auto nergens te bespeuren was. Toen C.D. hem zag, vertelde hij de klant dat hij dacht dat deze inmiddels dood was en zijn auto daarom had verkocht.

De andere aangever E.R. had zijn auto in november 2022 bij deze monteur achtergelaten vanwege een krukas probleem. Deze klant begaf zich op 16 januari 2023 met een nieuwe krukas naar de monteur. Bij aankomst merkte hij op dat de radiator, de powersteeringpomp en de smeerolie cooler van zijn voertuig waren gedemonteerd en niet te vinden waren. Daarnaast reed zijn auto ook niet.

De verdachte zag kans geruime tijd uit handen van de politie te blijven, maar werd op 26 juli door deze alsnog in de kraag gevat. Na te zijn voorgeleid, is de verdachte C.D. na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.