Monitoringsteam ondernemers, starten samen met KPS een pilot algemene veiligheid in Paramaribo en Wanica

Het Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers heeft op donderdag 3 augustus 2023 een meeting gehad met de wnd. korpschef van het Korps Politie Suriname, de Commissaris van politie R. Kensen en de ressortcommandanten van Regio Midden. Het doel van deze meeting was om van gedachten te wisselen over een pilot programma met betrekking tot te nemen algemene veiligheidsmaatregelen binnen Paramaribo en Wanica, die reeds van start zijn gegaan. De veiligheid zal gericht zijn op repressieve en preventieve maatregelen om de criminaliteit beheersbaar te maken danwel in te dammen. Alle actoren die betrokken zijn in de verschillende ressorten zoals de samenleving, het bedrijfsleven, security bedrijven, het Command Center, de ressort commandanten, de buurtmanagers en alle anderen, zullen een bijdrage moeten leveren aan dit project voor de totstandkoming van een veilig Suriname.

De bedoeling is, dat deze actie een landelijk karakter krijgt, waarbij ook de reserve politie een belangrijke rol zal vervullen. Aan de gemeenschap wordt gevraagd zeer oplettend te zijn bij het waarnemen van verdachte omstandigheden en het Comand Center en/of de politie binnen hun woongebied direct daarvan op de hoogte te stellen. Volgens de voorzitter, de Commissaris van politie Orlando Jacott zullen ook nieuwe suggesties worden aangedragen aan de minister, zoals een buurtwhatsapp groep die beheerd zal worden door de desbetreffende ressort commandant.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.