“Money mules” aangehouden en opgesloten voor oplichting of medeplichtigheid aan oplichting

De 28-jarige Mirelda K. is op dinsdag 20 oktober door leden van Recherche Regio Midden op verdenking van oplichting of medeplichtigheid aan oplichting aangehouden. Zij is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De 24-jarige militair Gregory M. is op donderdag 22 oktober door de Militaire Politie aangehouden en eveneens in verzekering gesteld voor oplichting of medeplichtigheid aan oplichting.

De aanhouding en in verzekering stelling van Mirelda en Gregory houdt verband met een politie onderzoek waarbij meerdere personen zijn opgelicht door iemand met een valse Facebook account op naam van de minister van Financiën de heer Armand Achaibersing.
De crimineel, die zich voor doet als de minister, biedt valuta ten verkoop aan tegen een lager bedrag dat gangbaar is of biedt geldleningen aan tegen zeer gunstige voorwaarden. De personen, die door de crimineel aan de haak zijn geslagen, hebben (on)kosten voor de transacties betaalt door geldbedragen in Surinaamse dollar te storten op de bankrekeningen van Mirelda en Gregory.
Mirelda en Gregory hebben de Surinaamse dollars omgezet in Amerikaanse dollars, die zij vervolgens hebben overgemaakt naar iemand in het buitenland. Mirelda en Gregory hebben commissies ontvangen voor hun hand en spandiensten. Personen als Mirelda en Gregory worden in de internationale oplichtingswereld “money mules” (geldezels) genoemd.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.