Moeder raakt gewond bij woningbrand aan de Zuurzakweg

Bij een woningbrand op dinsdag 20 februari 2024 op een adres aan de Zuurzakweg in het ressort Santo Boma heeft de hoofdbewoonster brandwonden opgelopen.

De politie van het bureau Santo Boma kreeg op die dag de melding van een woningbrand op eerder aangegeven adres en deed de plaats aan voor onderzoek. Bij aankomst van de wetsdienaren stond de woning in lichterlaaie. Een bewoonster verklaarde aan de politie dat zij samen met haar moeder en haar zus op het voormelde adres woonachtig is. Toen de brand uitbrak bevonden haar moeder en zus zich in de slaapkamer, terwijl zij in de keuken was. Op een gegeven moment nam ze een brandgeur waar en liep naar de richting van de kamer om te kijken wat er gaande was. Daarbij zag ze dat een matras in brand stond. Het vuur greep snel om zich heen en binnen enkele minuten stond het huis in lichterlaaie. De moeder liep door de vlammen brandwonden op en was voor de komst van de politie reeds per eigen gelegenheid voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De woning die op het elektriciteitsnet was aangesloten, is tegen brand verzekerd. Ook een voertuig die nabij de woning stond geparkeerd is volledig afgebrand. De brandweer heeft slechts nablussingswerkzaamheden kunnen verrichten.

De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. 

Het onderzoek van deze brand wordt voortgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.