Moeder en twee kinderen lopen ernstige brandwonden op

Een moeder en haar twee minderjarige kinderen hebben op vrijdag 4 augustus ernstige brandwonden opgelopen.

De politie van Flora kreeg via de Centrale Meldkamer een melding van een woningbrand aan de Marowijnestraat. Bij aankomst op de plek werden drie slachtoffers met ernstige brandwonden aangetroffen en per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De twee kinderen zijn in kritieke toestand opgenomen Intensive Care, terwijl de moeder voor verpleging is opgenomen. Twee manspersonen die hulp boden liepen eveneens brandwonden op en deden per eigen gelegenheid de Spoed Eisende Hulp aan. Na medische behandeling zijn deze heengezonden.

Onderzoek wees uit dat de moeder met haar twee kinderen onderdak is geboden in een bijgebouw op hetzelfde perceel waar ook de hoofdwoning staat. In het bijgebouw heeft de vrouw vier jerrycans met benzine opgeslagen. Het vermoeden bestaat dat één van de jerrycans niet goed was afgesloten. Hierdoor moet er sprake zijn geweest van verdamping, waardoor de damp zich in het vertrek verspreidde.

Bij het aanmaken van één van de lichtpunten moet er als gevolg van een vonk een explosie zijn ontstaan. De vrouw, haar 8-jarige zoon en 11-maanden oude baby liepen ernstige brandwonden op. Twee bewoners van de hoofdwoning schoten hen te hulp. De jongeman die de deur opentrapte liep brandwonden op aan zijn haar, baard en wenkbrauwen. De andere manspersoon liep brandwonden op aan zijn hand bij het vasthouden van hete zinkplaten.

Bij aankomst van de ingeschakelde brandweer hadden omstanders het vuur reeds geblust. De brand heeft zich beperkt tot de ruimte van het bijgebouw, die op het elektriciteitsnet is aangesloten. De drie andere jerrycans met benzine zijn door de brandweer in beslag genomen.

De politie van Flora en de afdeling Forensische Opsporing zijn belast met deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.