Mobiele telefoon dief aangehouden door omstanders

De politie van ressort Centrum heeft op woensdag 6 december de 47-jarige Wilfred D. aangehouden.

Wilfred wordt ervan verdacht zich op dinsdag 5 en woensdag 6 december schuldig te hebben gemaakt aan winkeldiefstallen op verschillende adressen in het stadscentrum. De benadeelden deden hiervan aangifte bij de politie.

De verdachte werd op 6 december op heterdaad betrapt door de winkelier bij het wegnemen van een mobiele telefoontoestel. Wilfred rende de winkelzaak uit met medeneming van de buit. Omstanders gingen hem achterna en hielden hem aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Op hem werd het gestolen mobiele telefoontoestel teruggevonden. Aan de hand van de signalementen en de beschrijving van andere aangevers is hij aangemerkt als te zijn de verdachte van de eerder gepleegde diefstallen.

Wilfred heeft bekend slechts in één winkelzaak het strafbare feit te hebben gepleegd. Op camerabeelden is de verdachte positief herkend. De twee andere mobiele telefoontoestellen zijn nog niet terecht.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is aan de verdachte gratis loge geboden in het cellenhuis.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.