Mishandeling eindigt in drama: Obductie versterkt vermoedens politie

De 61-jarige Paina Tjokropawiro is vermoedelijk door haar 52-jarige partner Rahamadali M. om het leven gebracht. Het geval deed zich voor op zaterdag 19 september in het district Commewijne.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is komen vast te staan dat het slachtoffer vaker werd mishandeld door haar partner. Het was bekend in de omgeving dat ze mishandeld werd, maar ze ontkende dat steeds. De vrouw werd ook geadviseerd aangifte te doen van mishandeling, maar zij heeft dit nooit gedaan.

Volgens verklaring van Rahamadali was hij thuis met Paina toen zij op een gegeven moment  aangaf dat ze zich onwel voelde en neer viel. Hij probeerde haar te reanimeren. Toen hij merkte dat het niet lukte ging hij naar zijn zwager die naast hem woont om hulp te vragen. De zwager probeerde de vrouw te reanimeren, echter lukte het ook hem niet. Hij schakelde toen de politie in. De ingeschakelde arts stelde de natuurlijke dood vast.

Aangezien het buurtonderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer ook op die bewuste dag was mishandeld, heeft de politie na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie het lijk in beslaggenomen. Het obductieonderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer  een kneuzing had aan haar schildklier. Paina moet een slag tegen haar strottenhoofd hebben gehad met een hard voorwerp, alvorens de dood intrad.

De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. De afdeling kapitale delicten onderzoekt de zaak verder.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.