Miquel en Kelvin aangehouden voor poging woning inbraak

Twee verdachten, de 25-jarige Miguel S. en Kelvin G. (33) zijn op woensdag 4 oktober door de politie van het bureau Lelydorp aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het tweetal heeft zich op die bewuste dag schuldig gemaakt aan poging inbraak in de woning van een inspecteur van politie.

De wetsdienaren kregen op 2 oktober een dievenmelding binnen op een adres aan de Curaçaoweg en deden de locatie aan voor onderzoek. Bij het naderen van het adres zagen de politieambtenaren twee mannen het aangrenzend bos in vluchtten. Van de buren vernam de politie dat de twee vluchtende verdachten hebben gepoogd in te breken in de woning van de inspecteur van politie. De twee mannen hadden reeds trappen klaar gezet om als brug te fungeren om het terrein van de woning te betreden. Door kordaat optreden van de alerte buren kozen de verdachten het hazenpad.

De politie van Lelydorp kamde met assistentie van de afdeling Surveillance van regio Midden het aangrenzend bos uit.

Alerte landbouwers signaleerden de verdachten en stelden de politie in kennis. De verdachten die opmerkten dat ze gezien waren, weken uit naar de Schotelweg en kwamen vanuit het bos de straat op, waar zij werden aangehouden. Miquel en Kelvin verklaarden dat zij op zoek waren naar leguanen.

Het verder onderzoek in deze zaak resulteerde in achterhaling van dure polshorloge en een donkergroene auto van het merk Toyota Rav4. Het vermoeden bestaat dat dit duo meer op hun kerfstok hebben. De zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.