Minister van Justitie en Politie brengt kennismakingsbezoek aan KPS

De minister van Justitie en Politie heeft op woensdag 5 april een kennismakingsbezoek gebracht aan het Korps Politie Suriname. De minister is op het hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan ontvangen door de korpschef, het management team en afdelingshoofden. De minister heeft aangegeven dat gelet op de werkdruk en de werkzaamheden er een week is uitgetrokken om met alle onderdelen van het ministerie een kennismaking te hebben.
Korpschef Agnes Daniel heeft een uiteenzetting gegeven over het KPS, waarbij voornamelijk zijn meegenomen de knelpunten van de politie organisatie.
De minister heeft aangegeven dat vanwege de verruwing van de criminaliteit er zodanige acties moeten worden ondernomen dat het Korps Politie Suriname met ondersteuning van andere diensten zodanig toegerust moet worden voor bestrijding van de criminaliteit en alles wat daarmee samenhangt. Het uitgangspunt is wel dat alle acties die worden ondernomen rechtstatelijk binnen de bevoegdheid van het wettelijke kader geschieden.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.