Minigraafmachine en aantal jerrycans vliegtuigbenzine rondom illegale landingsbaan criminele drugsorganisatie, vernietigd

Het  Justitieel Interventie Team (JIT), geassisteerd door de Militaire Politie (MP), is op zaterdag 2 september 2023  getogen naar het westen van Suriname in het district Nickerie alwaar door een criminele drugsorganisatie een illegale landingsbaan is aangelegd. Volgens uitgewerkte informatie werden regelmatig illegale vluchten uitgevoerd op de landingsbaan.

Het team vond op de baan een afgebrand eenmotorig vliegtuig. Verder bleek dat de criminelen ook het basiskamp in brand hadden gestoken.

Tijdens een ingesteld onderzoek rondom de illegale baan werd er een minigraafmachine en een aantal jerrycans met vliegtuig benzine aangetroffen. Deze zaken zijn in opdracht van de Procureur-Generaal  (PG) terstond vernietigd.

Het JIT-team is nu intensief bezig om de criminele organisatie die op de baan de illegale activiteiten ontplooit, zichtbaar te maken.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.