Militair schiet drie personen neer

Op zaterdagmorgen 16 mei heeft een militair drie personen neergeschoten met zijn dienst vuistvuurwapen. De slachtoffers zijn een buurvrouw van de militair ,haar zus en haar broer.
Volgens het voorlopige politie onderzoek leeft de militair en zijn buurvrouw O.S. in onmin met elkaar. Kort voor het schiet incident waren beide partijen op het politie bureau Santopolder om te praten over hun verstoorde relatie. De politie trad bemiddelend op waarna partijen weer naar huis mochten.
Buurvrouw O.S. bleek niet content te zijn met wat op het politie bureau afgesproken was want zij schakelde haar zus P.S. en broer B.S. in en zij gingen, gewapend met houwers,naar de woning van de militair.
De militair gaf aan dat hij ernstig bedreigt werd door de buurvrouw en haar familie. Dat hij eerst een waarschuwing schot loste met zijn dienst vuistvuurwapen en dat toen dat niet hielp hij genoodzaakt was gericht te schieten op zijn belagers.
Hij schoot daarbij gericht op hun onderbenen en raakte alle drie. Per ontboden ambulance zijn broer en zusters overgebracht naar het ziekenhuis om medische hulp te krijgen.
De politie van Santodorp droeg het vuurwapen en de militair over aan de Militaire Politie. Er zal een gezamenlijk onderzoek worden verricht door de politie en de Militaire Politie. Nadere informatie volgt.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.