Militair geeft zich op als bestuurder van voertuig dat door jongere broer werd bestuurd

De politie van het ressort Uitvlugt heeft op dinsdag 8 maart melding gehad van  een aanrijding  op de kruising van de Hoedenpalm- en de Sierpalmstraat tussen een auto en een fietser. De 13-jarige fietser Gervice D. is daarbij door een autobestuurder aangereden.

Gervice, die een armfractuur en andere letsels had opgelopen, werd met een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch ziekenhuis.

Bij die aanrijding gaf Marcello P. zich op als de bestuurder van het voertuig dat Gervice had aangereden. Buurtbewoners die het geval hebben zien gebeuren, gaven  aan de moeder van het slachtoffer en aan de politie door dat Marcello niet de feitelijke bestuurder van het voertuig was, maar dat het een andere jongeman betrof.

Na onderzoek werd Marcello opgeroepen door de politie. Hij bleek militair te zijn. Marcello gaf bij de ondervraging door dat hij de bestuurder was en bleef daar aan volhouden. De politie confronteerde hem met verklaringen van ooggetuigen, waarna hij door de mand viel en toegaf dat zijn jongere broer de daadwerkelijke bestuurder was. Het gaat om de 22-jarige Leandro P. die werd opgeroepen en ook op het politiebureau verscheen. Hij is niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

Leandro werd aangehouden en voorgeleid door een  inspecteur die tevens  hulp officier van justitie is. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Voor wat betreft Marcello P. is er contact opgenomen met de Militaire Politie aan wie het geval is doorgespeeld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.