Meer dan 4 miljoen aan boetes opgelegd aan Covid-19 overtreders

De Covid-19 Brigade die deel uitmaakt van het Covid-19 Coördinatie Team Korps Politie Suriname (CCT-KPS), heeft samen met de stootgroep van het KPS tot en met de maand juni van dit jaar meer dan vier miljoen aan bestuurlijke boetes uitgeschreven.

De Covid-19 overtreders zijn onder andere beboet voor:

• Het niet dragen van een mond en neusbedekking buiten huis en in het bijzonder bij het betreden van ruimten

• Samenscholing verbod van meer dan het aantal toegestane personen.

• Openstelling voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten van welke aard dan ook.

• Zich op de openbare weg begeven of bevinden op de niet toegestane dagen en tijden.

Het is de plaatselijke politie en de Covid-19 Brigade ook opgevallen dat personen misbruik maken van hun gekregen dispensatie. Men houdt zich namelijk niet aan de dispensatie voorwaarden. Zo zijn mensen op feestjes en op commerciële lokaliteiten aangehouden, waarbij zij zich beroepen op het feit dat zij dispensatie hebben. Dit terwijl hun dispensatie bijvoorbeeld te maken heeft met het uit huis gaan naar en van het werk. Daarbij is de route aangegeven of voor het plegen van bepaalde werkzaamheden op bepaalde dagen en tijdstippen. Misbruik van de dispensatie kan tot gevolg hebben dat die wordt ingetrokken.

De boven vermelde boetes zijn opgelegd door de Covid Brigades van regio Paramaribo, regio Oost, regio Midden en regio West alsook de stootgroep. De brigades bestaan uit politie ambtenaren, militairen, bestuursambtenaren en ambtenaren van de Arbeidsinspectie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.