Meer dan 300 taxichauffeurs met vonnis snelrecht

De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) van het Korps Politie Suriname heeft bij verificatie geconstateerd dat meer dan 300 honderd taxichauffeurs een uitstaande boete op hun naam hebben. Het betreft chauffeurs die hun boete, ondanks een uitgesproken vonnis van de snelrechter vanwege een verkeersovertreding, deze nooit hebben voldaan. Op grond van deze constatering is er aan de Maagdenstraat op donderdag 23 februari controle uitgevoerd op taxichauffeurs van verschillende taxibedrijven.
Vijftien taxichauffeurs zijn staande gehouden en hebben de aangegeven boete ter plaatse voldaan.
Het ANRS houdt zich bezig houdt met het registreren van kentekennummers van voertuigen waarvan de bestuurders de boete van hun eerder begane overtreding niet hebben betaald. Bij het niet betalen van de boete wordt het proces-verbaal behandeld via de snelrechter. De rechter doet dan een uitspraak over de overtreding. Indien de overtreder niet verschijnt bij de zitting wordt het vonnis uitgevoerd door de wetsdienaren van de afdeling ANRS.
De overtreder heeft bij het staande houden de keuze om de boete volgens het vonnis te betalen of de aangeven gevangenis straf uit te zitten. Door het betalen van de boetes hoefden de chauffeurs niet meer in de gevangenis.
Het betalen van de boetes via de afdeling ANRS kan ook met de pin pas geschieden. Aan de Domineestraat werd er eveneens een scan controle uitgevoerd waarbij er enkele bestuurders staande zijn gehouden met vonnissen op hun naam.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.