Medewerkers Korps Politie Suriname volgen training in San Salvador

Zes medewerkers van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben in de periode van 25 april tot en met 3 juni 2016 mogen deelnemen aan de zes weken lang durende “Law Enforcement Leadership Development Programma” (LELDP) in San Salvador, de hoofdstad van El Salvador. Het betreft een internationale training waaraan 40 participanten uit zes landen uit het Caribische gebied en midden Amerika hebben deelgenomen.  

Op uitnodiging van de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika (VSA) in Suriname hebben deze participanten deelgenomen aan een van de langst durende trainingen aan de “International Law Enforcement Academy (ILEA)”, welke in een samenwerkingsverband tussen de overheden van de VSA en El Salvador is opgezet.

Tijdens dit programma zijn verschillende onderwerpen belicht, waaronder leiderschap en transnationale georganiseerde criminaliteit zoals terrorisme, mensenhandel en mensmokkel, illegale vuurwapenhandel, Money Laundering, credit card en paspoort fraude, immigratieovertredingen, drugshandel alsook georganiseerde criminele groepen dan wel organisaties zoals gedefinieerd in artikel 2 onder a van het Verdrag van Verenigde Naties tegen transnationale georganiseerde misdaad. Centraal stond in ieder geval het leiderschap dat vereist is bij de integrale aanpak van alle vormen van criminaliteit.

De presentaties werden overwegend in het Engels verzorgd door leden van de Amerikaanse opsporingsautoriteiten zoals de Federal Bureau of Investigation (FBI), Drug Enforcement Administration (DEA), Internal Revenue Service (IRS), Bureau of Alcohol Tobacco Firearms and explosives (ATF), U.S. Secret Service, Customs and Border Protection (CBP).

Een van de belangrijke doelen van dit programma is om de bestuurlijke en opsporingscapaciteiten van de deelnemers, die geconfronteerd raken met criminele activiteiten in de respectievelijke landen, te bevorderen. De training biedt de mogelijkheid om op regionaal en internationaal niveau van gedachten te wisselen over de criminaliteit en bruggen te slaan ter bestrijding van de nationale en transnationale georganiseerde criminaliteit.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.