Medeplichtige aan diefstal aangehouden, hoofddader voortvluchtig

De politie van Latour heeft op woensdag 2 augustus de 24-jarige Ricky D. voor medeplichtigheid aan diefstal ingesloten.

Via de Centrale Meldkamer kregen de wetsdienaren een dievenmelding bij een moskee aan de Frederikshoopweg. Bij aankomst van de sterke arm op de plek werden de verdachten niet aangetroffen.

Volgens verklaring van de bewoners zijn de dieven er vandoor gegaan met een kruiwagen, twee gascilinders en een verlengsnoer. Een poosje later zagen surveillerende politieambtenaren te Epraimzegen een wit voertuig staan met daarnaast een kruiwagen. Deze voldeed aan de beschrijving van de gestolen kruiwagen bij de moskee aan de Frederikshoopweg. Ricky die zich in de directe omgeving van de auto bevond, bleek de eigenaar van het voertuig te zijn. Hij verklaarde dat hij ene Jermain en de kruiwagen heeft afgezet op het adres. Van Jermain ontbrak elk spoor.

Bij nader onderzoek is de verlengsnoer in de auto gevonden. Ricky is terstond aangehouden. De twee gascilinders zijn nog niet terecht. De auto, de verlengsnoer en de kruiwagen zijn in beslag genomen. Aan de opsporing van Jermain wordt gewerkt.

Ricky werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Ricky achter slot en grendel geplaatst.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.