Mede inzittende overlijdt ter plaatse, bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen drie voertuigen op zaterdag 2 december 2023 op de kruising van de Franchepane – en de Bechaniestraat  heeft de mede inzittende J.S. (51) ter plaatse het leven gelaten.

De politie van het bureau Uitvlugt kreeg op die bewuste avond omstreeks 22.28 uur de melding van een zware aanrijding met dodelijke afloop en zware materiële schade  op eerder aangegeven locatie. Bij aankomst van de wetsdienaren op de plek werd J.S. die niet aanspreekbaar was en bekneld zat in één van de voertuigen aangetroffen. 

Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken, dat kort voor de aanrijding de autobestuurster J.F. (52) met drie inzittenden over de Franchepanestraat reed. Zij kwam vanuit de richting van de Zonnebloemstraat en ging naar de richting van de Brokopondolaan, terwijl de 28-jarige automobilist S.N. in tegenovergestelde richting reed. Op een bepaald moment maakte J.F. ter hoogte van pand no.72 een rechtse bocht naar de inrit van een supermarkt en verleende daarbij geen voorrang aan het recht doorgaand verkeer. Zij doorkruiste hierdoor haar tegenligger S.N. met als gevolg de aanrijding. De automobiliste verloor de controle over de besturing van haar voertuig en kwam in botsing met een ander voertuig dat voor de winkelzaak stond geparkeerd, waarin de bestuurder D.P. (41) zat.

De mede inzittende J.S. die op de achter zitting was, liep zware letsels op en raakte bekneld in het voertuig. Met behulp van de brandweer werd het verkeersslachtoffer dat geen teken van leven meer vertoonde uit het voertuig gehaald. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast.

De drie bestuurders blijken allen in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerden niet onder invloed van alcohol of één of andere bedwelmende middel. De materiële schade aan de voertuigen is aanzienlijk. Het rijbewijs van J.F. is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van J.S. ter obductie door de politie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.