Mede inzittende overleden na aanrijding; veroorzaker in verzekering gesteld

De 68-jarige mede inzittende Alice Kartoidjojo gehuwd Kasanpawiro is op dinsdagmiddag 17 augustus na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de rotonde nabij de Wijdenboschbrug komen te overlijden.
De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg omstreeks 12.15 uur een melding van een aanrijding tussen een DAF sleepvoertuig en drie personenauto’s . Bij aankomst van de politieambtenaren is na onderzoek geconstateerd dat de 42-jarige DAF truckbestuurder H.L. over de Wijdenboschbrug reed. Hij kwam vanuit de richting van Commewijne en ging richting Paramaribo. Voor hem reden een aantal voertuigen die eveneens vanuit de richting van Commewijne kwamen en richting de rotonde gingen. Op een bepaald moment viel het remsysteem van het sleepvoertuig bij de top van de brug uit. De truckbestuurder probeerde af te remmen, maar dat lukte hem echter niet, waardoor hij tegen het laatste voertuig dat voor hem reed, aankwam. H.L. week vervolgens uit naar de rechter rijstrook, maar kwam in botsing met een ander auto die vanuit tegenovergestelde richting kwam aangereden. Het sleepvoertuig rolde verder en kwam op de rotonde in botsing met het witte voertuig waarin Alice en haar echtgenoot waren gezeten. Alice was vrijwel op slag dood.
Het ontzielde lichaam van Alice dat bekneld zat in het voertuig, werd door de brandweer uit de auto gehaald. Een arts stelde officieel de dood van de vrouw vast. Haar 71-jarige echtgenoot P.K. heeft letsels opgelopen en werd voor het bekomen van medische hulp met de ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.
De truckbestuurder H.L. blijkt niet in het bezit te zijn van de Categorie rijbewijs om het voertuig te mogen besturen.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Alice in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de truckbestuurder hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.