Maritieme politie houdt kapitein en vier bemanningsleden vissersvaartuig aan

De Maritieme politie heeft op dinsdag 16 april 2024 tijdens surveillance alsook controle op vissersvaartuigen op de Suriname rivier, ter hoogte van Pomona een groengelakte vissersvaartuig gesignaleerd en op een afstand van 150 meter de kapitein en de bemanning via de microfoon aangegeven hun vaart te verminderen. Ondanks de bevelen van de politie voerde de kapitein zijn snelheid op om aan de controle van de politie te ontkomen. Met assistentie van een ander vaartuig gelukte het de wetsdienaren het groengelakte vissersvaartuig tot stoppen te krijgen, waarna de controle werd uitgevoerd.
Zowel het vissersvaartuig als de aangetroffen zaken zoals visnetten, twee buitenboordmotoren van 60 PK, twee auto accu’s, een zonnepaneel, twee gascilinders, een GPS-apparaat, een kompas, een coil van een buitenboordmachine, een vaatje met een kleine hoeveelheid brandstof, een hoeveelheid vis en visblaas werden in beslag genomen.
De kapitein G.J. (40) kon bij navraag geen documenten van het vaartuig noch een visvergunning overleggen. G.J. en de twee bemanningsleden T.J. (33) en L.K. (41) van Guyanese afkomst, hebben zich middels een paspoort gelegitimeerd, terwijl de vierde Guyanees G.B. geen bescheiden kon overleggen. Het andere bemanningslid, zijnde de Surinamer K.P. (49) heeft zijn bescheiden getoond aan de politie. Vervolgens werden zowel de kapitein als de vier bemanningsleden door de politie aangehouden ter zake overtreding van de Zeevisserijwet, Wet Economische Delicten en de Vreemdelingen wet.

De aangehouden kapitein en de bemanningsleden werden hierna overgebracht naar het politiebureau Centrum, alwaar zij bij een Hulp Officier van Justitie zijn voorgeleid.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.