Maritiem houdt vier vissers aan; zaak buiten proces afgehandeld

Medewerkers van de afdeling Maritiem hebben in de morgen van donderdag 3 augustus 2023 de vier vissers J.M. (22), A.N. (27), N.P. (58) en de 33-jarige R.P. ter zake overtreding van de zeevissers- en de vreemdelingenwet aangehouden. Met twee vaartuigen hebben de politiemedewerkers preventief opgetreden tot het achterhalen van een rode speedboot en een vissersvaartuig op de Commewijne rivier. Bij controle werkzaamheden van de wetsdienaren bleek het vissersvaartuig beladen te zijn met vis. De bemanningsleden zijn ook niet in het bezit van een visvergunning en twee hunner die geen documenten konden aantonen, blijken illegaal in het land te vertoeven. Het vaartuig met de hoeveelheid vissen zijn door de politie in beslag genomen, waarna het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Fraude.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het viertal in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Nadat de eigenaar van het vissersvaartuig een fikse boete heeft betaald is het viertal heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.