Manuel aangehouden voor gewapende roofoverval

De recherche van regio Oost heeft op vrijdag 13 juli de 50-jarige verdachte Manuel R. aangehouden.

Manuel wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewapende roofoverval in het gebied van de Goninikreek op zondag 19 maart 2017. De verdachten overvielen het goudzoekerskamp van ene Raimundu N. alias ‘Junior Ferrai’. De overvallers gingen er vandoor met een onbekend hoeveelheid ruw goud, telefoontoestellen en andere waardevolle spullen van de slachtoffers.
Door de verklaringen van één der slachtoffers werd Manuel in beeld gebracht. Deze slachtoffer gaf ook aan dat één van de overvallers op een onbewaakt moment het masker van zijn gezicht had gehaald.
Hierdoor herkende hij de overvaller als zijn ex-collega Manuel, die ook had gewerkt voor‘Junior Ferrai’.
Manuel ontkent iets af te weten van de overval. Los van de verklaring van de getuige/slachtoffer zijn er andere feiten en omstandigheden uit het politie onderzoek naar voren gekomen dat doet vermoeden dat Manuel tot de groep der overvallers behoort. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Manuel in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.