Manspersoon vermist in het Lawagebied; vier kinderen vermist bij gekapseiste boot te Maripa Sula; ontzielde lichamen van twee kinderen geborgen

Een jongeman van indiaanse afkomst is op zaterdag 23 december 2023 als vermist opgegeven, nadat hij omstreeks 08.00 uur v.m. een duik had genomen in de rivier te Cabanafo en niet meer boven water is gekomen.
De politie van het Lawagebied kreeg die bewuste morgen de melding van het ongeval en deed de plek aan voor onderzoek. Volgens het voorlopige onderzoek is door de wetsdienaren geconstateerd dat de jongeman in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 december 2023 nog met vrienden bij een winkel te Cabanafo heeft zitten borrelen. Een zoekactie heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.


Daarnaast kreeg de politie van bovenvermeld gebied diezelfde zaterdagmiddag bericht dat er een boot was gekapseisd ter hoogte van de Poelo Goedoe vallen voorbij de Stoelmanseiland, waarbij vier kinderen werden vermist. De vier vermiste kinderen woonden in Frans-Guyana en kwamen met een vaartuig vanuit Maripa sula (Franse zijde) en voer richting Albina. Twee ontzielde lichamen van twee minderjarige kinderen van wie één hunner ongeveer 6 jaar oud en de andere iets ouder zijn op maandag 25 december 2023 geborgen en naar het mortuarium te Gransantie (Frans-Guyana) afgevoerd. De Franse politie, de bewoners en andere diensten zijn nog bezig met de zoektocht naar de twee andere kinderen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.