Mannen door Braziliaanse bijen gedood in twee afzonderlijke gevallen

De politie van het ressort Rijsdijk kreeg vrijdagmiddag, 16 november de melding binnen van een geval van een bejaarde man die is aangevallen door Braziliaanse bijen in de Baggelenweg.
Per ontboden ambulance is de 90-jarige slachtoffer Frits, Calor afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo, alwaar hij rond negen uur in de avond kwam te overlijden.
Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de heer Calor bezig was zijn erf schoon te maken toen hij werd aangevallen door de bijen. Leden van het Korps Brandweer Suriname, die ingeschakeld waren , troffen de bijen in een autoband op het erf aan en hebben die bestreden.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van meneer Calor afgestaan aan de nabestaanden.
Ook te Calcutta in het district Saramacca is op donderdag 15 november de 61-jarige Sardhakoemar Bihari door Braziliaanse bijen aangevallen tijdens het maaien van een perceel. Daarbij is hij ter plekke overleden. De Brandweer heeft ook deze bijen bestreden..
De arts constateerde een acute allergische reactie bij de heer Bihari ten gevolge van de bijen steken. Zijn ontzielde lichaam is afgestaan aan de nabestaanden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.