Man wurgt partner tijdens ruzie

De 43-jarige Gaitrie Jagroep is op donderdag 3 januari bij een ruzie met haar partner komen te overlijden.
De politie van het ressort de Nieuwe Grond kreeg om 07.30 uur de melding dat op een adres in het ressort een vrouwspersoon in een woning het leven moeten hebben gelaten. De wetsdienaren deden het adres aan en in de keuken werd de vrouw roerloos op de vloer aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.
Haar 53-jarige man Mohamed K. werd met hun 4-jarige zoon in de woning aangetroffen. Hij verklaarde aan de politie dat het gezin op 27 november 2018 met vakantie naar Suriname kwam en op 3 januari 2019 terug zou keren naar Nederland. Verder dat zij gedurende hun vakantie periode constant ruzie kregen. In de morgen van 3 januari was dit weer het geval. Volgens de verdachte Mohamed bevonden hij en zijn partner zich in de keuken en op een bepaald moment greep de vrouw naar een kapmes waarmee zij hem te lijf wilde gaan.
Met zijn ene hand hield Mohamed de hand van Gaitrie met het scherp voorwerp vast en met zijn andere hand drukte hij tegen haar keel. Mohamed schakelde de politie in toen hij opmerkte dat de vrouw niet meer bewoog.
Het kapmes is aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.
Het gezin heeft de Nederlandse nationaliteit en het 4-jarig kindje zal bij familieleden in Suriname worden ondergebracht. De afdeling Forensische Opsporing en de recherche van regio Midden onderzoeken deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.