Man voor diefstal en beroving aangehouden en opgesloten door de politie

Robertino G. (28) is op woensdag 7 april door de politie van Nieuw Nickerie aangehouden voor diefstal.
Zijn moeder deed op drie verschillende momenten van dit jaar aangifte tegen hem bij de politie van Nieuw Nickerie. In de maanden maart en april van dit jaar heeft hij sterke drank, levensmiddelen en sieraden uit het ouderlijk huis gestolen.
Volgens verklaring van de benadeelde is haar zoon een drugsverslaafde. Zij besloot aangifte tegen Robertino te doen nadat hij haar sieraden weg nam.
Een buurtbewoner deed op 7 april aangifte van gekwalificeerde diefstal tegen Robertino. De benadeelde verklaarde bij de politie dat Robertino hem op straat ontmoette en vroeg hoe laat het was. De benadeelde haalde zijn zaktelefoon tevoorschijn om te kijken hoe laat het was. Robertino maakte van die gelegenheid gebruik om hem de telefoon afhandig te maken waarna hij het hazenpad koos.
De Robertino is ogespoord en de gestolen mobiele telefoon is in zijn bezit aangetroffen en in beslag genomen. Robertino gaf aan dat de benadeelde hem de zakelefoon had gegeven om te unlocken. Verder heeft hij bekend dat hij de sieraden van zijn moeder gestolen heeft. Op zijn aanwijzing zijn de sieraden terug gevonden bij twee afzonderlijke personen. Een van de personen is goudsmid van beroep. De sieraden en de zaktelefoon zijn inmiddels afgestaan aan de rechtmatige eigenaren
Robertino is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.