Man vermoord echtgenote en slaat vervolgens de hand aan zichzelf

De politie van het ressort Geyersvlijt kreeg in de avond van donderdag 8 november de melding dat een vrouw door haar man moet zijn vermoord aan de Grietjebiestraat.

De wetsdienaren deden de plek aan voor onderzoek en constateerden dat het vermoedelijk om een geval van moord-zelfmoord gaat. Man en een vrouw zijn dood in de woning aangetroffen.

De vrouw, de 39-jarige Irena Dos Santos Santoya da Conceicao die op een sofa in de woonkamer lag, vertoonde een schotverwonding in haar borststreek. De 57-jarige Raimundo Chaves Santos lag eveneens met een

schotverwonding op de vloer in de keuken. Naast hem is er een enkelloops jachtgeweer van het merk Baikal, kaliber 12 aangetroffen.

Man en vrouw woonden op het adres samen met een 12 jarige – en 4 jarige jongen. Het 4-jarig kind was ten tijde van het geval in diepe rust. Volgens verklaring van de 12-jarige jongen hoorde hij een schot afgaan in de woonkamer. Zijn stiefvader Raimundo liep naar hem toe en onder bedreiging met het jachtgeweer droeg hij zijn stiefzoon op de woning te verlaten. De jongen gaf verder aan dat hij nauwelijks uit de woning was toen hij nog een schot hoorde afgaan.

Een ingeschakelde arts stelde de dood van man en vrouw vast. Het motief moet in de relationele sfeer liggen. Beide ontzielde lichamen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.