Man verdacht van vrijheidsberoving en verkrachting

De 22 jarige Kevin D. is gisteravond door de politie voor zijn woning aan de Voorbraakweg te Bernharddorp aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 15 jarig meisje tegen haar wil weggevoerd te hebben waarna hij haar verkracht moet hebben. Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer met haar neef en de verdachte Kevin in de auto reden. Kevin was de autobestuurder. De neef zou het meisje  hebben gevraagd om  mee te gaan naar een supermarkt waar hij iets wilde kopen. Er is toen gereden naar een supermarkt aan de Sawarieweg. Het slachtoffer woont niet ver van de supermarkt. De neef stapte uit en liep de supermarkt binnen. Op dat moment reed de verdachte weg met het slachtoffer.

Omstanders die waarschijnlijk gemerkt hadden dat het meisje tegen haar wil werd weggevoerd maakten telefonisch contact met de politie van het bureau Rijsdijk. Daarbij is onder andere ook  informatie doorgegeven over de auto.  Via dat bureau werd de melding doorgespeeld aan de politie eenheden in het ressort.  Op een gegeven moment werd de auto door een surveillerende politie eenheid gesignaleerd in de Pararakweg.

 De politie ging de auto achterna en maakte kenbaar aan de bestuurder dat hij stil moest houden. Die stopte niet maar in plaats daarvan keerde hij op de weg. Tijdens het keren zag het slachtoffer kans om uit de auto te springen en om vervolgens naar de agenten toe te rennen. Toevallig zaten twee vrouwelijke agenten in de prowagen. Een van de agenten ging op straat staan en gaf Kevin het stopteken. Hij reageerde daarop door recht op de agente af te rijden. Zij wist zich in veiligheid te brengen door weg te springen. Kevin reed vervolgens hard weg maar niet voordat hij de prowagen ramde. Daardoor liep het politie voertuig schade op. De politie vrouwen  kregen assistentie van collega’s van Kwakoegron, die toevallig langs reden. De politie ambtenaren gingen Kevin achterna en het gelukte hun om hem aan te houden nabij zijn woning aan de Voorbraakweg te Bernharddorp.

Vanmorgen is hij door de politie in verzekering gesteld na afstemming met het Openbaar Ministerie. Deze zaak zal voor verder onderzoek worden overgedragen aan de politie van jeugd zaken.

 

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.