Man ter zake verduistering en oplichting aangehouden

De 29-jarige Z.S. is na te zijn opgespoord op zondag 24 januari door de politie van het bureau Santo Boma aangehouden, waarna hij na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering is gesteld.

Verschillende benadeelden deden in de maanden oktober en december van het jaar 2020 aangiften van oplichting en verduistering tegen de verdachte Z.S. op de politiebureaus Santo Boma, De Nieuwe Grond en te Recherche Oost.

Volgens verklaringen van de aangevers deed de man zich voor als goudsmid en nam sieraden van de benadeelden in ontvangst om deze voor hen te maken. Toen de benadeelden hun sieraden niet terugkregen, kregen zij het vermoeden dat zij door Z.S. waren beetgenomen.

De verdachte Z.S. werd opgespoord, maar was enige tijd voortvluchtig. Na bekomen informatie werd de man in beeld gebracht, waarna de politie hem op 24 januari aanhield. Bij de voorgeleiding heeft Z.S. verklaard dat onbekenden de sieraden uit zijn woning hebben weggenomen. Echter heeft hij van deze diefstal nooit aangifte gedaan bij de politie.

Benadeelden die op deze manier zijn opgelicht en of hun sieraderen verduisterd zijn, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van het bureau Santo Boma.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.