Man ter zake verduistering en oplichting aangehouden door Recherche Paramaribo

De 28-jarige Derrick L. is op dinsdag 21 december door de Recherche van Paramaribo op zijn woonadres te Paramaribo noord opgespoord en aangehouden.

Twee benadeelden deden afzonderlijk op respectievelijk dinsdag 28 september en donderdag 28 okotober aangifte op het politiebureau Geyersvlijt ter zake oplichting en verduistering tegen de verdachte Derrick.

Deze man reageerde onder de valse naam “Melissa Marcus” op berichten van personen, die foto’s van hun I-phone’s via social media op de pagina Things For Sale te koop hadden aangeboden. Hij maakte vervolgens afzonderlijk een afspraak met beide aangevers voor een ontmoeting aan de Kadieweg in het ressort Geyersvlijt. Tijdens die ontmoetingen vroeg Derrick of hij de mobiele telefoontoestellen kon bezichtigen. Na goedvinding hield hij de verkopers voor dat hij met de telefoontoestellen naar binnenging om te weten wat de mening van zijn vriendin was. Terwijl de aangevers voorin van de woning stonden te wachten, liep de verdachte naar het achtererf en sprong vervolgens over de schutting. Hierna vervolgde hij via de achterstraat zijn weg met medeneming van de mobiele telefoontoestellen. Naderhand bleek niemand in de woning te zijn, aangezien de bewoners in het binnenland vertoefen.

Eén van de benadeelden die via het valse account van Derrick naar meer informatie zocht, constateerde dat er een voertuig via hetzelfde account ter verkoop werd aangeboden. Deze informatie werd door de aangeefster doorgegeven aan de politie, waarna het kentekennummer van die auto werd nagetrokken. Aan de hand hiervan kwam de verdachte Derrick in beeld. Hij werd vervolgens opgespoord en aangehouden.

Bij de aanhouding gaf de verdachte toe het strafbaar feit te hebben gepleegd, aangezien hij in geldnood verkeerde. Verder gaf hij aan de mobiele telefoons te hebben verkocht. Aan de opsporing en aanhouding van de helers wordt gewerkt.

Derrick is na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. Het vermoeden bestaat dat Derrick meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. Deze worden opgeroepen zich te wenden tot de Recherche van Paramaribo, die te bereiken is op het telefoonnummer 451163.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.