Man ter zake diefstal middels geweldpleging aangehouden door RBTP

De 36-jarige Braytner S. meer bekend als “Koni Koni” is op dinsdag 6 juli na bekomen informatie door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aan de J.A. Pengelstraat aangehouden. Hierna werd hij overgedragen aan de Recherche van Regio Midden (RRM).
Drie benadeelden die gezeten waren in een voertuig op weg naar Poesoegroenoe deden op maandag 7 juni aangifte van diefstal middels geweldpleging op het politiebureau te Brownsweg. De aangevers verklaarden dat zij door zes gewapende manspersonen van wie een Braziliaan en vijf Surinamers zijn overvallen en beroofd. De verdachten waren gewapend met een houwer, een jachtgeweer en een automatische wapen. Onder bedreiging werd het drietal beroofd van het voertuig , 330 gram ruw goud, dat twee van de aangevers toebehoorden, SRD 4.000 en drie mobiele telefoons.
De verdachte Braytner werd ten tijde van de overval positief herkend door één van de benadeelde, toen de T-shirt waarmee zijn gezicht was bedekt, kwam te vallen. Deze benadeelde wist meteen dat het om “Koni Koni” ging, omdat zij in het verleden samen hebben gewerkt. Op de dag van zijn aanhouding werd Braytner door de benadeelde gesignaleerd in een lijnbus. Na deze informatie door te hebben gespeeld aan de politie, werd de lijnbus klemgereden, waarna Braytner door RBTP in de boeien werd geslagen.
Bij de voorgeleiding heeft de verdachte toegegeven samen met de benadeelde te hebben gewerkt, maar dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan het strafbaar feit. Ten tijde van de overval en de beroving bevond hij zich niet in het gebied. Na gepleegde overleg met het Openbaar Ministerie is Braytner hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de overige vijf verdachten wordt gewerkt.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.